Når en bekendt får en baby, så er der typisk en række kliche ting der altid bliver sagt – nogle er helt fine, men andre ting er også unødvendige, og måske direkte upassende. Vi har derfor valgt at lave denne liste med 3 ting du aldrig må sige til nybagte forældre.

1. Du skal bare[…]

Det her er nok det, som nybagte forældre de høre allermest på, og det bliver utroligt trættende i længden! Alle folk er interesseret i den lille ny, hvilket er helt forståligt, men at blive overrendt med råd om kan godt være meget overvældende som forældre.
Derfor anbefaler vi at du både overvejer om det er noget, som du burde give et råd om uopfordret, samt hvordan du formulere det. Når man lige har fået et barn, er træt fordi baby ikke sover, og det hele er lidt stressende. Så kan sætningen “Du skal bare…” virke rigtig stødende, og hård som om at man ikke gør det rigtigt. Derfor anbefaler vi at overveje, hvordan du giver dine råd.

2. Husk at nyde det

SELVFØLGELIG SKAL DE NYBAGTE FORÆLDRE NOK NYDE DET! Det er noget helt specielt at få børn, og hvis du selv har fået et barn så ved du også, at uanset hvad så skal man nok komme til at nyde det. Derfor er det, det dummest råd du kan give forældre.

Det kan også være rigtigt svært at se, at man skal nyde at blive afbrudt i sin søvn engang i timen, skifte et hav af lorte bleer og have gylp på alt ens tøj. Men forældre nyder det udentvivl, det er hele helhedsoplevelsen i at få en ny baby der bliver nydt, så derfor anbefaler vi at du aldrig siger “Husk at nyde det” til nybagte forældre.

3. Er det ikke bare fantastisk at blive forældre?

Jo, hvad fanden havde du regnet med? Dette er endnu et dumt spørgsmål som minder lidt om vores nummer 1. Det er en sætning, som sjældent er blevet tænkt ordentligt i gennem fra folk af, men bare bliver svinget ud for det skal man da sige?
Tænk over hvad du siger, vær lidt original. Sig noget som ingen andre siger, eller bare nyd nærværet med forældrene og den lille ny.

Leave a Comment