For mange børnefamilier er børnepengene en stor hjælp til at dække udgifterne til bleer, mad, tøj og institutioner samt diverse fritidsaktiviteter.

Siden 1987 har alle forældre i Danmark modtaget et tilskud til at dække udgifterne til deres barn. Ydelsen bliver udbetalt fire gange om året og er skattefri. Rent juridisk set så hedder ydelser børne- og ungeydelse, men i dagligtale er den bedre kendt som børnepenge. Du kan også hører den omtalt som børnepenge, børnecheck eller børneydelse.

Børnepenge satser 2020

Satserne for børnepenge de ændre sig årligt, hvilket skyldes en naturlig udvikling i den danske økonomi. Satserne påvirkes af inflationen i samfundet. Det kan derfor være en god ide årlig at tjekke hvad årets ydelser bliver.

Børnepengekredit

De seneste par år har man set flere webshop begyndt at tilbyde det, som man kalder børnepengekredit. Det betyder ganske enkelt at du kan bestille og modtage dine vare nu, men først betale når børnepengene går ind næste gang.

Det kan være en fordel for dig der står og mangler noget her og nu, men simpelthen ikke har pengene til det – eller blot ønsker at vente med at betale til du får børne- og ungeydelsen udbetalt.

Det er faktisk blevet et rigtigt populært fænomen blandt mange webshops der forhandler tøj og legetøj samt andet babyudstyr. Vi har fundet frem til mere end 40 forskellige webshops, som du kan se et udrag af i tabellen lige under her samt den fulde liste i tabellen i bunden af siden her.

[table id=2 /]

Regler for børnepenge – Hvilke krav er der

Der er en række regler der er gældende, når det kommer til børnepenge. Som udgangspunkt så bliver børnepengene altid udbetalt til moren af barnet. Der er dog ingen regler uden undtagelser – hvis faren har forældremyndigheden og ikke bor sammen med barnet, så er det faren der får udbetalt børnepengene.

Yderligere er der også regler der tilskriver, at hvis barnet bor hos en anden værge, så kan den modtage børnepengene.

Som udgangspunkt skal følgende kriterier være opfyldt før at man kan få børnepenge til ens barn.

 • Du forsørger barnet
 • Du har forældremyndigheden over dit barn og barnet er under 18 år
 • Barnet er bosat i Danmark
 • Du er bosat eller fuldt skattepligtigt i Danmark

Hvis du lever op til disse kriterier, så vil du få udbetalt børnepenge. De bliver som udgangspunkt udbetalt til morens NemKonto, med mindre der er andre forhold som betyder at hun ikke har forældremyndigheden.

Børnebidrag til enlige forsørgere

Er du enlig forsørger, så har du mulighed for at modtage børnebidrag fra barnets anden forældre. Det skyldes at man i den danske lovgivning er forpligtet til at forsørge sit barn indtil det bliver 18.

I 2019 er børnebidraget på 1387 kr. Pr. Måned. Man skal selv sørger for at søge om børnebidrag.

Hvis den biologiske fader er ukendt, så er det muligt at søge om et særligt børnetilskud, som gives til hjælp af enlige forsørgere med ukendte fædre.

Hvornår bliver børnepenge udbetalt i 2020

Herunder finder du en tabel der viser, hvornår du vil få udbetalt børnepenge i både år 2020 og 2021. Husk du som altid kan skrive en kommentar, hvis du har spørgsmål til børnepenge. Så vil vores eksperter tage et kig på det.

Hvornår blev børnepenge udbetalt i 2019

Du vil som udgangspunkt modtage børnepenge fra det første kvartal efter, at dit barn er blevet født. Du kan se i tabellen nedenfor, hvordan datoerne skær.

Børnepenge for første gang

Du har som udgangspunkt mulighed for at få udbetalt børnepenge første gang i kvartalet efter, at du har født. Kvartalerne er opdelt med start d. 1 Januar, 1. April, 1. Juli og 1. Oktober.

Det vil sige at hvis du føder den 23. Marts, så har du mulighed for at få udbetalt børnepenge d. 20 April. Det hele bliver kan du let og overskueligt se i tabellen over børnepenge udbetalinger her på siden.

Indkomst afhængig børnecheck

Det er kun muligt at modtage én børnecheck pr. Barn – og i 2004 blev denne gjort indkomst afhængig, så børnepengene er afhængig af jeres indkomst. Hvis man rammer topskattegrundlaget på 732.900 kroner om året, så vil ens børnecheck blive nedsat med 2%.

2 Comments

 • Helene Hansen
  Posted august 3, 2019 12:14 am

  ER der nogen der ved, om man kan få udbetalt børnepenge på en anden konto, end ens NEM ID?

  Mvh,
  Helene

  • Simone
   Posted august 12, 2019 10:14 pm

   Hej Helene,

   Det vil jeg hverken be- eller afkræfte, men typisk så bliver pengene udbetalt til ens nemkonto. Jeg vil råde dig til at kontakte kommunen for at hører om det.

Leave a Comment