Uanset om det er første gang eller ej du skal rejse med børn, så kan det bestemt være en prøvelse. Derfor anbefaler vi at du forbereder dig bedst muligt inden du kaster dig ud i det. Både for din egen skyld, men i den grad også for barnets skyld.

Hvis man sørger for både at forberede sig selv og barnet ordentligt inden man tager afsted, så vil man i mange tilfælde kunne få en rigtig god tur selvom man har lang rejsetid.

Tag tingene stille og roligt

Når man rejser alene eller som par, så kan man forholdsvis hurtigt komme gennem lufthavnen – og hurtigt komme ud til flyet. Det er lidt anderledes når man rejser med småbørn. Her anbefales det at man kommer i god tid, så man roligt kan tjekke ind, komme gennem security og lige så stille finde frem til sin gate.

Efter man er kommet gennem security, så kan det være en god ide at søge mod sin gate med det samme, også etablere en lille base der. Herfra kan det være en god ide, hvis alle sørger for at blive spist af inden man går om bord på flyet samt kommer på toilettet (eller får skiftet ble).

Tænk over din booking

Dette tip gælder både til selve flyveturen, men også i forhold til bolig der hvor i skal være på ferie. Har man mindre børn med så kan det anbefales at finde et hotel, hvor der er nogle aktiviteter for børnene. Det kan være børneshows, legeland eller andre faciliteter hvor de kan få brændt noget krudt af.

Pool eller havet?

Tager man syd på til varmen vil man typisk gerne bade en masse – her kan det være en fordel at tænke over at man har småbørn med. Personligt har vi her på redaktionen selv fundet det lettest at bade i den pool, som er tilknyttet hotellet. Hvis det er familie hotel er der tit også børnepools, hvor vandet ikke er særligt dybt.

I en pool er det langt lettere at holde styr på sit barn end det er på en åben strand.

Billeje

Har du besluttet dig for at skal ud og opleve noget på din ferie, som ligger lidt væk fra jeres hotel? Så kan det helt klart anbefales at leje en bil. For at få mest muligt for pengene, så anbefaler vi at du gør det hjemmefra og undgår for mange tilkøb. Tit vil firmaerne i lufthavnen prøve at sælge dig diverse ekstra forsikringer m.m.


Et godt råd er at gå en runde om bilen når du modtager nøglerne, og se om der er nogle skrammer, ridser eller andet de vil kunne hæfte dig for. Er der det så tag med det samme et billede og gå retur til udleveringen, så de kan notere det.

Vi anbefaler også at du bestiller barnesædet hjemmefra, da det typisk er langt billigere. Det er også værd at undersøge om det hotel i skal bo på har sæder til rådighed man enten kan låne eller leje – det er utroligt populært på mange familiehoteller, at de har udstyr man kan leje. Tit til nogle rigtig fornuftige priser.

Leave a Comment