Når der er en lille ny på vej, skal der tænkes mange tanker og tages stilling til mange ting. Her kan I som forældre lægge grundstenene for forholdet til jeres kommende barn, og det kræver selvfølgelig at man er godt forberedt.

En del af forberedelsen, som også er rigtig hyggelig, er at indrette børneværelset. I har sikkert mange gode idéer til hvordan det gøres bedst muligt, og i denne artikel kan der hentes flere gode råd og tricks til indretningen.

1. Puslebord – go eller no-go?

Der findes mange flotte pusleborde og -kommoder til børneværelset, men er det nu også en god idé?

At skifte barnets ble kræver som regel lidt rengøring med lunt vand og eventuelt lidt salve, og der skal også være et sted hvor bleen kan smides ud.

Af praktiske årsager er det således langt nemmere at have puslebordet stående på badeværelset, også selvom det i en periode står lidt i vejen. Heldigvis findes der mange gode løsninger på dette, eksempelvis væghængte pusleborde og/eller sammenklappelige pusleborde.

At have puslebordet på badeværelset gør således dagligdagen nemmere, og der bliver mere plads til sjov og leg på børneværelset.

2. Vælg møbler med flere funktioner

Når dit barn vokser ud af tremmesengen, er det nødvendigt med en større seng. Afhængigt af børneværelsets størrelse og øvrige indretning, kan det være en god idé at overveje senge med flere funktioner. Det kan være en halvhøj seng, en husseng eller lignende, der således kan bruges som hule og sovested.

De fleste børn elsker at bygge huler, så her kan sengen med fordel indgå i sjov leg. Halvhøje senge og hussenge fås blandt andet fra danske producenter som Flexa og Hoppekids, der har et bredt udvalg i forskellige prisklasser.

Find halvhøje senge hos Bomagasinet

3. Gør det nemt at holde orden

Du kan lige så godt vænne dig til tanken: Som forælder kommer du til at løbe i hælene på dit barn, som efterlader et spor af legetøj og andre ting på gulvet. Børn leger, løber, hopper, danser og udforsker sine sanser gennem hele dagen. Det er godt for barnets udvikling, men det kræver lidt oprydningsarbejde efterfølgende.

Det kan derfor være en god idé at indrette børneværelset så det er nemt at rydde op, og det gøres nemmest ved at have legetøjet i nogle store kasser med hjul. Så triller man bare kasserne rundt i rummet, mens man fylder dem op med barnets legetøj. Efterfølgende kan de rulles tilbage på plads, og har de låg kan du endda undgå at legetøjet bliver støvet.

Hos IKEA kan du finde mange spændende opbevaringsløsninger til børneværelset, og skal det være ekstra lækkert kan du også tage et kig på danske Flexa og deres Play-serie:

Se opbevaringsløsninger fra Flexa Play-serien

4. Husk siddepladser til de voksne

Når ungerne tumler rundt på deres børneværelse, kan det være sjovt og hyggeligt at gøre dem selskab. Invester derfor i en god madras der kan lægges på gulvet, således at både du og børnene kan hygge sig på den.

En god løsning til det mindre børneværelse kan være en foldemadras, som kan bruges til mange forskellige formål.

En sækkestol kan også være et hit for både børn og voksne, som kan sidde godt og komfortabelt mens der læses godnathistorie eller hyggesnakkes.

5. Vælg lave møbler

Det kan friste at bygge væggene op med høje reoler og skabe, således at der kan blive plads til mere. Dette er dog ikke ønskeligt af flere årsager. Først og fremmest på grund af sikkerheden, da børn elsker at kravle og prøve grænser af. Dernæst fordi du så kommer til at opbevare tingene uden for barnets rækkevidde, og det kan betyde at du kommer til at rende ufrivilligt frem og tilbage for at assistere barnet.

Overvej i stedet nogle lavere reoler eller skabe med en god dybde, således at der stadig er god plads til opbevaring.

6. Husk at dekorere lyst og venligt

Børneværelset skal først og fremmest være et fristed for dit barn, men det må også gerne være et rum hvor alle i familien kan hygge sig.

Som udgangspunkt er det altid bedst at indrette hjemmet lyst og overskueligt, da det skaber ro i sindet og giver bedre overblik.

Hæng gerne billeder op på væggene, sæt en lille lyskæde op og dekorer med bløde puder og hynder på madrasser og gulv.

Hvis du ønsker at finde unikke og søde plakater til væggen, kan en webshop som Desenio.dk anbefales. Der findes dog også mange andre spændende muligheder, og en søgning på Google efter “plakater til børneværelse” giver også mange gode idéer.

Leave a Comment