*Dette indlæg er sponsoreret*

For langt de fleste forældre er det en fantastisk oplevelse at blive forældre, men det er sjældent at udgifterne er det første som de tænker på når de får et barn. Det er typisk langt dyrere at få end barn, end hvad de fleste lige tror.
Der er både en del investeringer der skal laves i barnet her og nu, men også på det lange løb er det en dyr fornøjelse at have børn, men for langt de fleste er det alle pengene værd.

Engangsudgifterne til børn

Inden man får et barn skal man ud og investere i en lang række forskellige ting, som er nødvendige at have når man har børn. Det kan f.eks. være en babynest eller en babyalarm som vi har skrevet om i vores babyalarm test.


Ved man på forhånd at man skal have flere børn, så er det her at du har mulighed for at spare penge på sigt. Hvis du sørger for at få investeret i noget ordentligt udstyr her og nu, så vil det i de fleste tilfælde holde meget længere. Det vil betyde at hvis du passer på tingene så kan du sagens bruge de samme ting til flere af dine børn.

Man har også muligheden for at sælge tingene videre som brugte, hvis de er i en ordentligt kvalitet. Ingen vil købe discount produkter brugt, hvis de kan købe et nyt produkt til næsten den samme pris. Men hvis folk har mulighed for, at købe et kvalitetsprodukt til et discounts produkt pris, så gør folk gerne dette.

Engangsudgifterne er svære at holde nede, og hvis man ved at man skal have børn og det er planlagt. Så anbefaler vi at du får lavet en ordentlig opsparing inden.


Faste udgifter

De faste udgifter vil som familie også ændre sig, når man får et barn. I starten vil der komme en masse udgifter til ting såsom babymad, bleer og andre ting som er nødvendige for barnet i hverdagen.

I takt med barnet vokser så vil udgifterne også ændre sig. I de første par år af barnet liv vil udgifter typisk gå til institutioner såsom dagpleje, børnehave og vuggestuer. Her er det dog muligt at søge tilskud, hvilket vi vil anbefale dig at undersøge mulighederne for i din kommune og i din situation.

Hvordan klare du det bedst økonomisk

En god måde at sikre sig at man kan klare sig økonomisk på er ved, at lave et budget. Når man har lagt et budget så er det lettere at danne sig et overblik over sine indtægter og udgifter. Med det overblik kan du lynhurtigt se dit rådighedsbeløb, og det er let for dig at justere på allokeringen af dine penge.

Et budget vil også kunne være med til at give dig overblikket over, om du har råd til at gå ud og optage et kviklån, hvilket kan blive nødvendigt i nødsituationer. Når du sidder og ligger dit budget, så anbefaler vi at du tænker på nødsituationer, og månedligt sætter et beløb til sidde. På den måde kan du lynhurtigt få opbygget en opsparing til nødsituationer. Skulle du komme i en situation hvor der opstår en uforudset udgift, så kan du tage pengene fra denne konto.

Yderligere skal du i det hele taget sætte dit forbrug op – når der kommer en ekstra i hustanden er det helt logisk at mange af udgifterne vil stige, og hvis du sørger for at tage forbehold for det på forhånd. Så bliver du ikke overrasket. Hellere sætte lidt for meget af til ens forbrug end, hvad man reelt set bruger. Skulle der være penge til overs sidst på måneden – så kan du sætte pengene til sidde og bruge dem til at forkæle dig og din familie.

Leave a Comment