Der findes intet mere idyllisk end en baby der får lov til at lege frit med sit legetøj, men kan du nyde det lige så meget velvidende om den dårlige hygiejne der er ved badelegetøj? De fleste mennesker ved det ikke, men badelegetøj er tit bakterie bomber udenlige, og har du lyst til at dit barn leger med det? Mange baby har en tendens til at tage legetøjet i munden, hvilket gør at du skal være endnu mere opmærksom på denne problemstilling!

Undgå legetøj med huller og hulrum

En god måde at komme dette hygiejne problem til livs er ved, at vælge legetøj der er helt støbt og ikke har huller eller hulrum i sig. Det er typisk inden i legetøjet at man har fundet skimmelspore, og andre fårmer for svampe og mug.
Det er stortset umuligt for legetøjet at tørre ordentligt inden i – og generelt har bakterier bare utrolig gode vækst-kriterier inden i f.eks. en badeand som er noget af det værste legetøj, når det kommer til hygiejnen. Det er næsten umuligt at undgå bakterier i vand, det skyldes blandt andet at vandet der kommer fra vores haner ikke er helt rent og indeholder lidt bakterier. Og yderligere, så kan der komme bakterier fra barnet selv som f.eks. med tis.
Legetøjet fungere som et lille drivhus, ved at det er så indelukket – temperaturen er typisk højere derinde og det er svært at få gjort ordentligt rent derinde.

Et godt råd som ingen af os fra redaktionen egentligt havde tænkt over kom fra Christina fra 100hjerter.dk – Som har skrevet om hygiejnisk badelegetøj. Hun anbefalede at købe en billig limpistol, hvis man ikke allerede havde det, også lime evt. åbninger til i badelegetøj.

Yderligere så anbefaler hun at man skifter det ud forholdsvis tit. På den måde når legetøjet ikke at gro alt for mange bakterier. Yderligere så kan de fleste børn godt lide at få nyt legetøj, så det er en win-win både for dig og barnet!

Udover at skifte legetøjet ud forholdsvis tit, så kom vi også frem til et par andre gode råd. Det var at tjekke om legetøjet havde mulighed for at gå i opvaskemaskinen. Yderligere så kan man finde alternativt legetøj til barnet i stedet for, man kan f.eks. tage plastikservice fra køkkenet. Langt de fleste børn vil få samme glæde ud af det, som med dyrt badelegetøj.

Leave a Comment